تمامی دستگاه‌های صنعتی و آزمایشگاهی که در جهت ایجاد حرارت تا رسیدن به شرایط ذوب، عملیات حرارتی،

استریل کردن، پخت و بیسکویت سفال/سرامیک و لعاب، تست نمونه در دمای بالا و غیره تولید می‌شوند را به

صورت کلی کوره حرارتی (کوره) می‌خوانند

کوره‌ها با داشتن عایق مناسب و سیستم گرمایش صحیح (المنتی یا مشعلی و یا ترکیبی از المنت و مشعل) معمولاً

برای دمای بالای ۵۰۰ درجه سانتی‌گراد طراحی و ساخته می‌شوند. در مواردی که دمای کمتر مورد نیاز باشد به

عنوان مثال خشک کردن رنگ و یا رطوبت‌گیری چوب که در دماهای پایین صورت می‌گیرد، هواساز یا گرماساز و به صورت تخصصی آون اطلاق می‌شود.

با توجه به گستره‌ی کاربرد، چه در صنعت و چه در سطح آزمایشگاهی، تنوع بالایی به خود می‌گیرد. این وسعت

کاربرد در زمینه‌های مختلف، پارامترهای بسیاری از قبیل دقت، سایز، دمای نهایی کوره حرارتی و زمان دستیابی به

این دما و غیره همگی المان‌هایی هستند که هرکدام در طراحی کوره الکتریکی دخیل می‌باشند به عنوان مثال در

کوره‌های آزمایشگاهی رومیزی (سایز کوچک) جهت دستیابی به دمای یکنواخت (همگن) در فضای کوره، کنترل

دقیق و دقت بالا، از سیستم گرمایشی المنت مقاومتی بهره می‌برند که به کوره‌ الکتریکی یا کوره المنتی معروف
هستند​

کوره حرارتی